The New Dad Leadership Program

13 Μαΐου, 2022 by Thanos
800x533.png

Είμαστε η Πέννυ και ο Γιώργος. Δύο επαγγελματίες στον χώρο της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Έχοντας συνομιλήσει με πολλούς μελλοντικούς γονείς, συνειδητοποιήσαμε ότι παρόλο που υπάρχουν πολλά προγράμματα για την προετοιμασία της μέλλουσας μαμάς, οι μελλοντικοί μπαμπάδες νιώθουν λίγο παραμελημένοι, καθώς δεν υπάρχουν προγράμματα κατάλληλα για την προετοιμασία τους, ακόμα και αν και οι ίδιοι ανησυχούν για το αν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στον νέο τους ρόλο.

Για αυτό τον λόγο, και θέλοντας να καλύψουμε τη συγκεκριμένη ανάγκη, ετοιμάσαμε το νέο μας πρόγραμμα “The New Dad Leadership Program”, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Λίγες πληροφορίες για το πρόγραμμα: 

Instagram Live: 18/05, 20:15

Στο Instagram Live θα έχεις τη δυνατότητα να ενημερωθείς εντελώς δωρεάν και να ανακαλύψεις τους λόγους για τους οποίους το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα σε βοηθήσει να ανταπεξέλθεις στο νέο σου ρόλο με επιτυχία. Για το Instagram χρειάζεται να συνδεθείς στο: @midwiferycaregr

Μαθήματα: Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, θα ξεκινήσουν στις 02/06/22 και θα έχουν διάρκεια 8 εβδομάδες (έως 21/07)

Πού: Στο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας “Midwifery Care”, στην Λεωφόρο Μεσογείων 401, στον 2ο όροφο.

Βρισκόμαστε σε έναν από τους πιο γνωστούς δρόμους της Αθήνας με δυνατότητα πρόσβασης από κάθε σημείο της πόλης. Αν έρθεις με το αυτοκίνητό σου, διαθέτουμε και υπόγειο Parking.

Σε ποιους απευθυνόμαστε: 

Σε κάθε μελλοντικό μπαμπά που προβληματίζεται σε σχέση με τις ευθύνες που έχει ο νέος του ρόλος και ανησυχεί για το πώς θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις νέες του αρμοδιότητες. Σε αυτόν που θέλει να έχει ισορροπία ανάμεσα στην οικογενειακή και επαγγελματική του ζωή, αλλά και σε αυτόν που θέλει να αποτελέσει πρότυπο για τα παιδιά του. Θα χαρούμε να συζητήσουμε από κοντά τους φόβους σου, τις ανησυχίες σου και να σου δώσουμε έμπνευση και κατεύθυνση για τον νέο σου ρόλο, έναν ρόλο τόσο σημαντικό και μοναδικό.

Στόχος του προγράμματος: 

Μέσα από 8 συνεδρίες θέλουμε να σε βοηθήσουμε να νιώσεις μεγαλύτερη σιγουριά, αυτοπεποίθηση και να σου μεταδώσουμε τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να ανταπεξέλθεις με επιτυχία στον νέο σου ρόλο.

Εκπαιδεύουμε και καθοδηγούμε τους «νέους» μπαμπάδες να προετοιμαστούν για την πατρότητα και να δημιουργήσουν τις βάσεις για να αποτελέσουν πρότυπο για τα παιδιά και τις συζύγους/συντρόφους τους. Για να είσαι καλός μπαμπάς πρέπει να είσαι ευτυχισμένος μπαμπάς και για να είσαι ευτυχισμένος πρέπει να τηρείς μία ισορροπία τόσο ως μπαμπάς, όσο και ως επαγγελματίας.

Σε αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνονται όλα όσα ένας νέος μπαμπάς χρειάζεται να γνωρίζει, από την εγκυμοσύνη μέχρι και τις πρώτες εβδομάδες ζωής του παιδιού.

Επιπλέον, θα αποκτήσεις πολύτιμες γνώσεις για την προσωπικότητά σου και θα λάβεις τα απαραίτητα εργαλεία και τεχνικές για να επηρεάζεις με θετικό τρόπο την σχέση σου με την σύζυγο/σύντροφο και το παιδί σου.

Αναλυτικό Πρόγραμμα: 

Ενότητα 1: Τι χρειάζεται να κάνεις πριν τη γέννηση του παιδιού σου

  • Στην πρώτη ενότητα θα παρουσιαστούν οι αλλαγές που παρατηρούνται στην έγκυο (σώμα, συναισθήματα, συμπεριφορές, ανάγκες) και οι τρόποι υποστήριξης της εγκύου και επηρεασμού των παιδιών πριν τη γέννησή τους. Επιπλέον, θα συζητήσουμε θέματα σεξουαλικής επαφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και για την προετοιμασία τόσο στο σπίτι για το καλωσόρισμα του νεογέννητου, όσο και στο μαιευτήριο.

Ενότητα 2: Πώς να γίνεις επιτυχημένος μπαμπάς και σύζυγος/σύντροφος

  • Σε αυτή την ενότητα θα ανακαλύψεις τι είναι το πιο σημαντικό ώστε να είσαι επιτυχημένος μπαμπάς και σύζυγος/σύντροφος, πώς θα καταφέρεις να είσαι ρυθμιστής υγιούς σχέσης στην οικογένεια και τέλος πώς να επηρεάζεις θετικά το μεγάλωμα του παιδιού.

Ενότητα 3: Πώς θα μεγαλώσει το παιδί με καλές αρχές/αξίες

  • Σε αυτήν την ενότητα θα χτίσουμε την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά σου τόσο απέναντι στον νέο σου ρόλο αλλά και σε όλες τις επερχόμενες αλλαγές στη ζωή σου. Θα μάθεις πώς να στηρίζεις τη σύζυγο/σύντροφό σου στα δύσκολα, αλλά και πώς να επηρεάζεις θετικά το παιδί σου στο μεγάλωμά του.

Ενότητα 4: Πώς να απαλλαγείς από φοβίες και άγχος και να χαρείς την πατρότητα

  • Εδώ θα μάθεις να αναγνωρίζεις τα κύρια συναισθήματα που ενδέχεται να βιώσεις ως νέος μπαμπάς και θα καταφέρεις να απαλλαγείς από φοβίες και άγχη, να διαχειρίζεσαι με επιτυχία τις συναισθηματικές αλλαγές της συζύγου/συντρόφου σου αλλά και του εαυτού σου προ και μετά εγκυμοσύνης και θα μάθεις πώς μπορείς να βοηθάς το παιδί σου να είναι συναισθηματικά δυνατό.

Ενότητα 5: Πώς θα ικανοποιείς τις ανάγκες σου και των άλλων με θετικό τρόπο

  • Στην 5η ενότητα θα ανακαλύψεις τους λόγους των πράξεών σου και θα μάθεις να ικανοποιείς και να μοιράζεσαι με θετικό και υγιή τρόπο τις ανάγκες σου τόσο τις δικές σου ως μπαμπάς, όσο και αυτές της συζύγου/συντρόφου σου.

Ενότητα 6: Πώς να έχεις υγιή σχέση με την οικογένειά σου

  • Στην 6η ενότητα θα μάθεις αρχικά πώς να εκπληρώνεις με επιτυχία το ρόλο σου πριν και μετά τη γέννηση του παιδιού σου τόσο ως σύζυγος/σύντροφος όσο και ως πατέρας. Επίσης, θα μάθεις πώς να αποφεύγεις τοξικές συμπεριφορές, αλλά και τρόπους αποτελεσματικής επικοινωνίας  με τη σύζυγο/σύντροφο και το παιδί σου.

Ενότητα 7: Πώς θα γίνεις Leader Dad -Μπαμπάς πρότυπο και θετική επιρροή

  • Σκοπός της 7ης ενότητας είναι να γίνεις μπαμπάς πρότυπο, ώστε τόσο η σύζυγος/σύντροφος όσο και το παιδί σου να επηρεάζονται θετικά από εσένα στις σκέψεις, στα συναισθήματα, στις πράξεις αλλά και στις συμπεριφορές τους.

Ενότητα 8: Τι χρειάζεται να γνωρίζεις μετά τη γέννηση του παιδιού

Η 8η και τελευταία ενότητα σχετίζεται με πιο πρακτικά ζητήματα και χωρίζεται σε 2 υποενότητες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Α. Οι πρώτες μέρες στο σπίτι

Στη συγκεκριμένη υποενότητα θα μάθεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη διεκπεραίωση όλων των γραφειοκρατικών ζητημάτων και με άλλα σημαντικά πρακτικά ζητήματα όπως η κατάλληλη προετοιμασία των χώρων του σπιτιού και η βασική φροντίδα του νεογέννητου (πχ αλλαγή πάνας, μπάνιο, ντύσιμο).

Β. Μετά τις πρώτες μέρες

Η δεύτερη υποενότητα σε προετοιμάζει κατάλληλα για τη διαχείριση του συνόλου των αλλαγών που επέρχονται μετά την «άφιξη» του νεογέννητου στο σπίτι. Η σεξουαλική επαφή και επικοινωνία με τη μητέρα, οι συναισθηματικές διακυμάνσεις των μελών της οικογένειας, η διαχείριση της λοχείας, καθώς και η ομαλή μετάβαση στον νέο ρόλο του «εργαζόμενου πατέρα» είναι οι βασικότερες θεματικές που θίγονται στο σκέλος της συγκεκριμένης ενότητας.

Πληροφορίες για εμάς: 

  • Η Πέννυ Ηλιάδη είναι Μαία, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας Ibclc, Ιδρύτρια και Ιδιοκτήτρια του Κέντρου Μαιευτικής Φροντίδας “Midwifery Care”.

Απόφοιτη του τμήματος Μαιευτικής Σχολής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Κατέχει μεταπτυχιακό MSc in Midwifery Studies από το South Bank University (με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών). Είναι επίσης ακαδημαϊκή υπότροφος στο τμήμα Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και ταμίας της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας. Επιπλέον είναι εκπαιδευμένη στην προετοιμασία γονέων, στον φυσικό τοκετό, στην αντιμετώπιση μαιευτικών επειγόντων περιστατικών καθώς και στην προετοιμασία και αποκατάσταση περινέου με πολλά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας.

  • Ο Γιώργος Μαλέκκος είναι Πιστοποιημένος Σύμβουλος Προσωπικής & Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Εισηγητής σε θέματα Ηγεσίας.

Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο University of New Orleans στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Διαθέτει πολυετή καριέρα ως βραβευμένος Γενικός Διευθυντής και Διοικητικό Στέλεχος σε μεγάλες πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες. Τα τελευταία χρόνια, έχει ιδρύσει τη Symplous και ασχολείται αποκλειστικά με τον τομέα της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, έχοντας σπουδάσει στην True-Me Breakthrough Coaching Academy (ICF Continuing Coach Education) και πιστοποιηθεί ως Personal & Executive Coach. Είναι επίσης πιστοποιημένος στα διεθνώς αναγνωρισμένα συστήματα αξιολόγησης προσωπικότητας Hogan, NLP practitioner και εκπαιδευτής σε θέματα Ηγεσίας. Έχει προσφάτως βραβευτεί στα HR awards για το πρόγραμμα καλύτερης στρατηγικής στη δέσμευση εργαζομένων.


midwifery_care_logo

midwifery_care_logo

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 401,
15343 Αγία Παρασκευή,
2ος όροφος
Υπόγειο Parking
Τηλέφωνο: 6977 966241
E-mail: iliadip@otenet.gr
Ωράρια: Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή 17.00-21.00

SSL Certificates