ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ


btTextCenter

ΟΜΑΔΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΕΡΙΝΕΟΥ

Το Περίνεο ή πυελικό έδαφος είναι ένα σύνολο μυών που δημιουργεί το έδαφος της λεκάνης μίας γυναίκας. Οι μύες αυτοί υποστηρίζουν τη μήτρα, την ουροδόχο κύστη και το έντερο.

Το γυναικείο πυελικό έδαφος έχει τρία ανοίγματα: την ουρήθρα, τον κόλπο και τον πρωκτό. Τα ανοίγματα αυτά πλαισιώνονται από δύο σφικτήρες: ο πρώτος γύρω από την ουρήθρα και τον κόλπο και ο δεύτερος γύρω από τον πρωκτό, οι οποίοι δημιουργούν ένα σχήμα 8. Αποτελούνται από ίνες που δουλεύουν αυτόματα χωρίς τη βούλησή μας, αλλά και από άλλες που η λειτουργία τους ελέγχεται από μας. Επομένως, μπορούμε να τις γυμνάσουμε. Γιατί είναι όμως σημαντικό να τις γυμνάσουμε; Ο τόνος αυτού του μυϊκού εδάφους και ο έλεγχος αυτών των σφιγκτήρων παίζει σημαντικό ρόλο στο να διατηρηθούν σε σωστή θέση και λειτουργικότητα τα όργανά μας. Όταν δεν λειτουργεί σωστά το περίνεο παρατηρείται απώλεια ούρων με το γέλιο, την άσκηση, το βήχα ή το φτέρνισμα. Δηλαδή, όταν αυξάνεται απότομα η πίεση πάνω στο πυελικό έδαφος. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, η γυναίκα χάνει ούρα καθώς σηκώνεται , όταν πάει στην τουαλέτα. Είναι τόσο αδύναμος ο σφιγκτήρας που δεν μπορεί να αντισταθεί στην πίεση από την γεμάτη ουροδόχο κύστη και τη βαρύτητα που προσθέτει η όρθια στάση. Η απώλεια αερίων είναι ένα ακόμα σύμπτωμα δυσλειτουργίας του πυελικού εδάφους που μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση μία γυναίκα. Τέλος, ένα ακόμα πρόβλημα που μπορεί να εμφανισθεί και οφείλεται σε δυσλειτουργία του περινέου είναι η πρόπτωση της μήτρας μέσα στον κόλπο, με συμπτώματα βάρους, δυσφορίας ή και πόνων στο περίνεο.

Συμπτώματα μπορούν να εμφανισθούν στην εγκυμοσύνη επειδή οι πιέσεις που ασκούνται στο περίνεο είναι πολύ μεγάλες και να σταματήσουν μετά τη γέννηση του παιδιού. Το γεγονός όμως ότι υπήρξε τέτοιο πρόβλημα δείχνει ότι το περίνεο πρέπει να ενισχυθεί. Με την πάροδο της ηλικίας και με τη διαφοροποίηση των ορμονών κατά την κλιμακτήριο, το πρόβλημα θα γίνει πιο έντονο. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως οι ασκήσεις πυελικού εδάφους είναι χρήσιμες είτε έχουμε συμπτώματα, είτε όχι.

Εάν έχουν περάσει τουλάχιστον 6 εβδομάδες από τη γέννηση του παιδιού σας και αισθάνεστε καλά, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα 8 εβδομαδιαίων συναντήσεων διάρκειας μίας ώρας με την φυσιοθεραπεύτρια Annette Zimmmermann και εμένα. Στο τέλος κάθε συνάντησης δίνονται διαφορετικές ασκήσεις για το σπίτι σε κάθε γυναίκα ανάλογα με την περίπτωσή της. Πρόκειται για μικρές ομάδες γυναικών 3-5 ατόμων που έχουν γεννήσει φυσιολογικά ή με καισαρική τομή και εμφανίζουν κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα και θέλουν να ενδυναμώσουν το πυελικό έδαφος πριν επιστρέψουν στην προηγούμενη αθλητική τους δραστηριότητα ή απλά να φροντίσουν το σώμα τους μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

ΡΑΝΤΕΒΟΥΜΑΘΗΜΑΤΑ BABY YOGA

Τι είναι η baby Yoga; Πρόκειται για μία ομάδα μαμάδων και μωρών 2-9 μηνών που συναντιέται κάθε εβδομάδα μαζί με τη φυσιοθεραπεύτρια και yoga teacher Annette Zimmermann και εμένα για να ασκηθούμε, να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να γελάσουμε, να γνωριστούμε, να κουβεντιάσουμε και να περάσουμε μία ευχάριστη ώρα!

Η Baby Yoga περιλαμβάνει απλές στάσεις yoga για ευλυγισία και ενδυνάμωση της μητέρας μετά τη γέννηση του παιδιού, ήπια άσκηση για μείωση της έντασης σε μέση, ώμους και αυχένα, κινήσεις που ενθαρρύνουν την ισορροπία και την ανάπτυξη του μωρού, καθώς και τεχνικές χαλάρωσης και για τους δύο. Ταυτόχρονα τραγουδάμε, παίζουμε και γελάμε με το μωρό μας, βοηθώντας τα μωρά να εξελιχθούν συναισθηματικά, τις μαμάδες να χαλαρώσουν και να συνδεθούν περισσότερο μεταξύ τους. Τέλος, έρχεστε σε επαφή και με άλλες μανούλες και μωρά συνειδητοποιώντας ότι δεν είστε μόνες σε αυτή τη νέα φάση της ζωή σας!

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

btTextCenter


btTextCenter

ΜΑΘΗΜΑΤΑ YOGA FOR MAMAS

Το πρόγραμμα Yoga for mamas βασίζεται στις αρχές της Hatha Yoga και της φυσιοθεραπείας του πυελικού εδάφους με κύριο στόχο την ευεξία των γυναικών. Απευθύνεται σε γυναίκες όλων των ηλικιών που έχουν γεννήσει, είτε φυσιολογικά είτε με καισαρική τομή.

Το πρόγραμμα διαρκεί μία ώρα και γίνεται από την φυσικοθεραπεύτρια της ομάδας Annette Zimmermann.
Κατανοώντας καλύτερα τη γυναικεία ανατομία, προχωράμε σε ασκήσεις ενδυνάμωσης και ευλυγισίας του σώματος μας, βελτίωσης του μυικού τόνου του πυελικού εδάφους και χαλάρωσης μας.
Σε μία εποχή αυξημένων υποχρεώσεων των γυναικών με οικογένεια και εργασία είναι αναγκαία η αφιέρωση τουλάχιστον μίας ώρας την εβδομάδα αποκλειστικά για τον εαυτό τους για άσκηση και χαλάρωση!

ΡΑΝΤΕΒΟΥΜΑΘΗΜΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ, ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Οι γονείς συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με επικίνδυνες καταστάσεις για το παιδί μας, όπως πνιγμός από τροφή, πτώσεις, εγκαύματα, πυρετικοί σπασμοί, αιμμορραγίες, ρινορραγίες, σπάσιμο δοντιού, δηλητηριάσεις. Δυστυχώς πολλοί από εμάς δεν έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις για να δώσουμε την πρώτη και καθοριστική για την ζωή του αντιμετώπιση έως ότου έρθει επαγγελματική βοήθεια.
Αφουγκραζόμενοι αυτή την ανάγκη διοργανώνουμε μάθημα πρώτων βοηθειών για την οικογένεια με την συνάδελφο μαία Άννα Κονοβέση, Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Α’ Βοηθειών.

Ελάτε λοιπόν για να μάθουμε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), αντιμετώπιση πνιγμονής από τροφή, τραυματισμού και αιμορραγίας, αιμορραγίας μύτης, επιληπτικών – πυρετικών σπασμών, εγκαυμάτων, σπάσιμο δοντιού, δηλητηρίασης, ακινητοποίηση σε σοβαρό τραυματισμό, θέση ανάνηψης και επίδεση τραυματισμένου άκρου σε κούκλες.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

btTextCenter

midwifery_care_logo

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 401,
15343 Αγία Παρασκευή, 2ος όροφος
Υπόγειο Parking
Τηλέφωνο: 6977 966241
E-mail: iliadip@otenet.gr
Ωράρια: Δευτέρα 17:00-21:30
Τετάρτη 09:30-13.30
Παρασκευή 17:00-21:30
Σάββατο 11:00-13:00

SSL Certificates