ΤΟΚΕΤΟΣ

btTextCenter

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ

Στη διάρκεια του τοκετού, είμαστε διαρκώς μαζί από την αρχή. Απ΄όταν βρίσκεστε στο σπίτι σας έως και δύο ώρες μετά το τέλος του τοκετού, όπου όλη η οικογένεια μεταφέρεται στο δωμάτιο παραμονής στο μαιευτήριο. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει μία εξατομικευμένη συνέχεια στη φροντίδα και την παρακολούθηση της μητέρας κατά τον τοκετό, χωρίς εναλλαγή προσώπων, με βάση τις προσωπικές της ανάγκες – επιθυμίες, αλλά και τις συνθήκες τοκετού. Βασικός στόχος αποτελεί ο τοκετός να είναι μία καλή εμπειρία για τη μητέρα, το παιδί, το ζευγάρι και την οικογένεια.

Επιπλέον, γίνεται συνεχής προσπάθεια για εξασφάλιση ενός ήρεμου, ασφαλούς περιβάλλοντος, με χαμηλό φωτισμό, απαλή μουσική της δικής της επιλογής, ελευθερία κινήσεων για τη μητέρα και χρήση μπάλας τοκετού. Όλες οι νοσηλευτικές πράξεις γίνονται από εμένα και δίνεται όλος ο χρόνος που χρειάζεται για να γεννήσει μία γυναίκα φυσιολογικά, όσο το δυνατόν πιο ήρεμα και φυσικά.

Το παιδί τοποθετείται δέρμα με δέρμα στη μητέρα του αμέσως μετά τη γέννησή του και παραμένει σε αυτήν για τον πρώτο θηλασμό σε δωμάτιο μαζί με τον πατέρα για δύο ώρες μετά τον τοκετό ή αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στην ανάνηψη.

ΡΑΝΤΕΒΟΥΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΕ TOLAC – VBAC

TOLAC (Trial Of Labor After Cesarean) είναι η προσπάθεια για την επίτευξη ενός κολπικού τοκετού μετά από τουλάχιστον μια καισαρική τομή. VBAC (Vaginal Birth After Cesarean) είναι η κολπική γέννηση ενός παιδιού έχοντας γεννήσει τουλάχιστον μία φορά με καισαρική τομή. Ένα επιτυχημένο TOLAC οδηγεί σε VBAC. Απαραίτητες προϋποθέσεις αποτελούν η επιθυμία της μητέρας, να μην υπάρχουν οι αιτίες που οδήγησαν στην πρώτη καισαρική τομή, να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για TOLAC – VBAC όπως αυτές έχουν καθορισθεί από το ACOG (American Congress of Obstetricians and Gynecologists) και την ΕΜΓΕ (Ένωση Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδας) και οι επαγγελματίες υγείας – μαιευτήρας και μαία – που έχουν αναλάβει την παρακολούθηση και φροντίδα της μητέρας να έχουν το επιστημονικό υπόβαθρο, τις δεξιότητες, τη θέληση και την υπομονή για να υποστηρίξουν αυτή την επιλογή.

Εγώ είμαι μία από τις μαίες που αναλαμβάνω τη φροντίδα και την παρακολούθηση μίας μητέρας που επιθυμεί να βιώσει την εμπειρία ενός κολπικού τοκετού μετά από καισαρική τομή σε συνεργασία με τον μαιευτήρα που η ίδια η γυναίκα έχει επιλέξει. Είμαστε μαζί σε όλη τη διάρκεια του τοκετού από την αρχή μέχρι το τέλος του με στόχο τη διασφάλιση ενός ήρεμου, ασφαλούς τοκετού για τη μητέρα και το παιδί.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

btTextCenter

btTextCenter

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗ

Η παρουσία και βοήθεια μίας μαίας είναι σημαντική και στην περίπτωση της καισαρικής τομής. Είμαστε διαρκώς μαζί από την άφιξη της μητέρας στο χώρο της παραλαβής του μαιευτηρίου και την προετοιμασία της για την επέμβαση. Όλες οι νοσηλευτικές πράξεις γίνονται από εμένα. Είμαστε μαζί στο χειρουργείο στη γέννηση του παιδιού σας προσφέροντας όλη τη βοήθεια και ψυχική υποστήριξη που μπορεί να χρειαστείτε. Σημειώνεται πως στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται η παρουσία του πατέρα στο χειρουργείο.

Γίνεται άμεση επαφή, δέρμα με δέρμα μητέρας και νεογέννητου και ο θηλασμός μπορεί να ξεκινήσει ήδη από την αίθουσα του χειρουργείου. Διαφορετικά συνεχίζεται στην ανάνηψη του χειρουργείου όπου παραμένουμε για δύο ώρες μετά την καισαρική τομή μέχρι και τη μεταφορά μητέρας και παιδιού στο δωμάτιο τους. Αυτό σημαίνει συνεχής προσωπική φροντίδα και υποστήριξη της μητέρας από την αρχή έως το τέλος της καισαρικής τομής.

ΡΑΝΤΕΒΟΥmidwifery_care_logo

midwifery_care_logo

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 401,
15343 Αγία Παρασκευή,
2ος όροφος
Υπόγειο Parking
Τηλέφωνο: 6977 966241
E-mail: iliadip@otenet.gr
Ωράρια: Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή 17.00-21.00

SSL Certificates