ΠΕΝΝΥ ΗΛΙΑΔΗ, MSc, RM, IBCLC

btTextCenter
Κλείστε Μια Επίσκεψη

ΩΡΑΡΙΟ
Επικοινωνήστε με την Πέννυ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


6977 966241

iliadip@otenet.gr

ΡΑΝΤΕΒΟΥΤο όνομά μου είναι Πέννυ Ηλιάδη. Είμαι Mαία, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας, Κόρη μαίας, Μητέρα δύο κορών, Ακαδημαϊκή Υπότροφος στο τμήμα μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Ταμίας της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας και Ιδιοκτήτρια του κέντρου μαιευτικής φροντίδας “Midwifery Care”.

Το όνομά μου είναι Πέννυ Ηλιάδη. Είμαι Mαία, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας, Κόρη μαίας, Μητέρα δύο κορών, Ακαδημαϊκή Υπότροφος στο τμήμα μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Ταμίας της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας και Ιδιοκτήτρια του κέντρου μαιευτικής φροντίδας “Midwifery Care”. Η μητέρα μου μού «κληρονόμησε» την αγάπη της για τη μαιευτική, η σχολή μού έδωσε τις γνώσεις και τις δεξιότητες, οι κόρες μου μού χάρισαν την εμπειρία του τοκετού, του θηλασμού και της μητρότητας. Η εμπειρία του θηλασμού με έβαλε στη διαδικασία της αναζήτησης περισσότερων γνώσεων και εμπειριών, της ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων που τελικά με οδήγησε στην πιστοποίησή μου ως σύμβουλος γαλουχίας από τον διεθνή οργανισμό IBLCE. Oι φοιτήτριες μου με μύησαν στις νέες τεχνολογίες και διατηρούν άσβεστο το ενδιαφέρον μου για την εξέλιξη της μαιευτικής, ενώ η Ελληνική Ψυχοπροφυλακτική Εταιρεία με φέρνει σε επαφή με άλλους επαγγελματίες υγείας, που όπως κι εγώ πιστεύουν και προάγουν τον φυσιολογικό τοκετό και τον θηλασμό. Η συνεχής εκπαίδευση και απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών με οδήγησε στη δημιουργία του δικού μου χώρου για να «δώσω πίσω» στις μητέρες, τα παιδιά, τους πατεράδες, τις οικογένειες αυτά που εγώ «πήρα» όλα αυτά τα χρόνια ζωής και επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Πιστεύω στην επιστημονικά τεκμηριωμένη μαιευτική φροντίδα που έχει ως βασικό άξονα τις ανάγκες της μητέρας, του παιδιού και της οικογένειας. Καθημερινά, λοιπόν, προσπαθώ να προσφέρω τέτοιου είδους φροντίδα με στόχο την  προετοιμασία του ζευγαριού για τον νέο ρόλο τους ως γονείς, μία καλή εμπειρία τοκετού και θηλασμού και την υποστήριξη της οικογένειας τις επόμενες εβδομάδες στο σπίτι.


 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
 • Φοίτηση στο τμήμα Μαιευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας 1993-1996 και πτυχίο με άριστα (8,6)
 • Μεταπτυχιακό MSc in Midwifery Studies στο Λονδίνο 1998-2000 με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.)
 • Εκπαίδευση στον φυσικό τοκετό από το 1998 μέχρι και σήμερα στην Ελληνική Μαιευτική Ψυχοπροφυλακτική, στην Ελληνική Ψυχοπροφυλακτική Εταιρεία και στην Ευτοκία.
 • Εκπαίδευση στην προετοιμασία γονεϊκότητας βασισμένη στη Φαινομενολογία στην Ελληνική Μαιευτική Ψυχοπροφυλακτική Εταιρεία με τον Dr. Emmanuel Galacteros 2002-2007
 • Εκπαίδευση στην αντιμετώπιση μαιευτικών επειγόντων περιστατικών (Advanced Life Support in Obstetrics – ALSO) το 2009 στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.
 • Εκπαίδευση στην αποκατάσταση μαιευτικών κακώσεων περινέου το 2011 στην Α’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • Εκπαίδευση στον μητρικό θηλασμό (βασικό και προχωρημένο επίπεδο) το 1998-1999 ως μέρος του μεταπτυχιακού μου και το 2013 από τον Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών/Μαιευτών Αθηνών.
 • Εκπαίδευση στην ηλεκτρονική παρακολούθηση του εμβρύου στην κύηση και τον τοκετό το 2015 στο Ινστιτούτο Δια Βίου Επιμόρφωσης.
 • Πιστοποίηση από τον διεθνή οργανισμό IBLCE (International Board Certified Lactation Consultant Examiners) ως Σύμβουλος Γαλουχίας τον Δεκέμβριο 2021.
 • Μαία σε ιδιωτικό μαιευτικό-γυναικολογικό ιατρείο 1997-98
 • Ελεύθερη επαγγελματίας από το 2000 μέχρι και σήμερα συνεργαζόμενη με όλα τα ιδιωτικά μαιευτήρια, εξειδικευμένη στον φυσικό τοκετό και τον θηλασμό.
 • Εργαστηριακή συνεργάτιδα – εκπαιδεύτρια του τμήματος Μαιευτικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας στην Αίθουσα τοκετών, σε τμήμα Κυήσεων υψηλού κινδύνου και σε τμήμα Λεχωίδων από το 2005 μέχρι και σήμερα.
 • Εκπαιδεύτρια σε σεμινάρια και workshop της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας για την ψυχοσωματική προετοιμασία του ζευγαριού και τον τοκετό από το 2014 μέχρι και σήμερα.
 • Ταμίας της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας.
 • Δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, ομιλίες σε διεθνές και ελληνικά συνέδρια και σεμινάρια.


midwifery_care_logo

midwifery_care_logo

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 401,
15343 Αγία Παρασκευή,
2ος όροφος
Υπόγειο Parking
Τηλέφωνο: 6977 966241
E-mail: iliadip@otenet.gr
Ωράρια: Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή 17.00-21.00

SSL Certificates